Bloggen

Hoe u zich kunt voorbereiden op het geven van borstvoeding aan uw baby na de bevalling

De meeste vrouwen zijn zich bewust van het feit dat borstvoeding de beste optie is om hun baby’s te voeden, vooral in de eerste zes maanden. Sommigen zijn echter gealarmeerd als ze merken dat ze problemen hebben met borstvoeding en/of stuwing, en nog meer melden dat hun baby’s niet goed aanleggen.

Om het geven van borstvoeding zo soepel mogelijk te laten verlopen, moet je deze eenvoudig toe te passen stappen volgen!

Om ervoor te zorgen dat uw borst de juiste hoeveelheid voorbereiding bevalling oefeningen melk produceert om uw baby te voeden, moet deze worden gestimuleerd. Je kunt tepeloefeningen doen om je borst voor te bereiden op de productie. Deze oefeningen zijn heel eenvoudig en omvatten meestal alleen het wrijven van uw borst en het knijpen van de tepel. Dit kan de hele dag door worden gedaan in de laatste stadia van de zwangerschap.

Als je baby eenmaal geboren is, moet je ervoor zorgen dat hij of zij goed aan de tepel kan aanleggen. Dit kan in het begin lastig zijn. Het vereist geduld van zowel moeder als baby. Stimuleer eerst de wortelreflex van uw baby door uw tepel zachtjes tegen zijn wang te wrijven. Hij zal zich automatisch naar je omdraaien en aan je vastklampen. De mond van je baby moet wijd geopend zijn en de hele tepelhof bedekken. Het helpt ook om de kruidenthee van de zogende moeder te drinken, die geitenwijnruit als hoofdingrediënt bevat. Het is bekend dat Goat’s Rue de productie van moedermelk door het lichaam ondersteunt. De thee wordt gecombineerd met voedzame en rustgevende kruiden om zowel de moeder als de baby te helpen.

Om stuwing te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de baby minstens vijftien tot dertig minuten aan elke borst drinkt. Probeer de baby elke borst evenveel te laten verzorgen. Als je merkt dat je te veel melk produceert, moet je misschien je borsten ontlasten door er melk uit te persen of een borstkolf te gebruiken. Borststuwing kan ongelooflijk pijnlijk zijn en uiteindelijk tot infecties leiden, dus het is belangrijk om dit ten koste van alles te vermijden.

Het kan nuttig voor u zijn om een lactatiekundige te zoeken die de juiste manier van borstvoeding geven kan demonstreren. In de meeste ziekenhuizen zijn lactatiekundigen aanwezig. Dus als je problemen hebt met het geven van borstvoeding, zorg er dan voor dat je er een vindt voordat je naar huis gaat. Neem terwijl u in het ziekenhuis bent de tijd om zoveel mogelijk hulp en advies te krijgen – de medische professionals zijn er om u te begeleiden met hun expertise.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts