De gezondheidsvoordelen van gember

 

Gember is een culinair kruid waarvan bekend is dat het zijn scherpe smaak en aroma toevoegt aan elk gerecht waaraan het wordt toegevoegd. Het heeft een lange geschiedenis als culinair kruid en medicinaal kruid gedurende duizenden jaren in Azië, en is dankzij oosterse handelaren naar het Westen geëxporteerd. Sindsdien is het een hoofdbestanddeel geworden in de meeste keukens over de hele wereld.

I. Geschiedenis van gember

Gember of Zangiber officinale in het Latijn, is een aromatische ondergrondse stengel of wortelstok. Deze plant heeft al duizenden jaren een lange geschiedenis in de Aziatische keuken. Inheems in China, werd het meer dan 4400 jaar als culinair kruid gebruikt. De geneeskrachtige waarde was gewild; al meer dan 2000 jaar wordt het erkend als remedie tegen diarree, misselijkheid en maagklachten. Het gebruik ervan werd wijdverspreid in India, onder de

Moslimregel, toen het werd gebruikt bij het bereiden van vleesgerechten, en zelfs karnemelk en kwarkproducten.

In de tijd van het Romeinse rijk werd gember door oosterse handelaren naar Rome gebracht vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Zelfs wanneer de
Het Romeinse rijk viel en toen Arabische kooplieden de handel in specerijen en kruiden controleerden, werd het voortdurend naar Europa geëxporteerd. Door
de 16e eeuw brachten de Arabieren de wortelstok naar Oost-Afrika om hem daar te planten, en introduceerden hem in het Caribisch gebied.

II. Culinaire toepassingen van gember

Je vraagt je misschien af wat de smaak en geur van gember is. Het heeft fenylpropanoïden (gingerol en zingerone) en diarylheptanoïden (gingerolen en shoagoles) – verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de uitgesproken smaak. Bij het koken verandert gingerol in zingerone, dat een minder scherp, kruidig-zoet aroma heeft.

Gember is een veelgebruikt ingrediënt bij het bereiden van vleesgerechten, omdat het werkt als malser om het vlees zachter te maken. In het Westen fungeert gember als smaakstof in gebakken lekkernijen zoals gembercake, gemberkoekjes en in drankjes zoals ginger ale.

II. Gezondheidsvoordelen van gember

De moderne medische wetenschap heeft haar werkzaamheid bewezen bij de behandeling van misselijkheid en bewegingsziekte. In één onderzoek werden bijvoorbeeld 80 beginnende zeilers die vatbaar waren voor bewegingsziekte gedwongen gemberpoeder te nemen. De proefpersonen vertoonden een significante vermindering van koud zweten en braken.

Het wordt ook gezien als een effectiever hulpmiddel bij zwangerschapsgerelateerde misselijkheid en braken in vergelijking met placebo. In een groot onderzoek onder 70 zwangere vrouwen met ernstig braken en misselijkheid, rapporteerden degenen die elke dag 1 g gember slikten minder braken en minder misselijk te zijn, in vergelijking met degenen die een placebo gebruikten.

Gember bevat antioxidanten. Antioxidanten zitten in bepaalde voedingsmiddelen zoals benefit of ginger and garlic, groene thee, koffie, rode wijn en appels.

Deze zijn verantwoordelijk voor het bestrijden van vrije radicalen die van nature in het lichaam voorkomen en die bijdragen aan de ontwikkeling van gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en kanker.

Afgezien daarvan werkt het als een natuurlijke ontstekingsremmer bij gezondheidsproblemen zoals artritis, colitis ulcerosa, bursitis en bronchitis.

Hoewel er geen belangrijke bijwerkingen worden geassocieerd met het gebruik van gember als geneeskrachtig kruid, is voorzichtigheid geboden aan mensen met galstenen. Raadpleeg eerst uw arts voordat u het inneemt.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts